Baby breach (songsang dah masuk 36 minggu)

Adakah saat akhir akan jadi normal (kepala dilaluan pelvis) atau czer? Siapa ada pengalaman macam saya. Please share

5 Balas

sy baby songsang 36w, masuk wad last week ecv tapi failed.. so doc proceed utk elective czer sbb scan at 37w pun kepala di atas. 5/6 ni kena admit wad dah. Sepatutnya edd 15/6 ni. Anak pertama.. 🥺 Birthday husband 5/6 baby keluar 6/6. 🤣 Nak keluar around birthday bapaknya jugak hmm takpa la dik asalkan selamat dan sihat hendaknyaa..❤️

11mo ago

semoga dipermudahkn ya mommy..doakn sy juga🥹

Saya 36weeks baby seronok pusing2 lagi kat perut. Tapi bila scan kepala baby kat bawah. Now dah 37week. Check kepala kat bawah dah x banyak gerak dh.

sy pon tgh melalui nye sekarang ni..selasa depan buat proses ecv..mintak tolong mommy2 doakan sy dgn baby..moge proses ecv tuu berjaye..amiinn

11mo ago

amiinnn.terime kasih sis☺️

biasanya kalau 36 dah padat. tapi tiada yg mustahil dgn izin Allah. mungkin Dr akan bagi option czer/try pusing dulu baby.

sy baby songsang berjaya proceed ecv semalam..hrp baby dh tk pusing lg smpai brsalin nt

11mo ago

sakit tu tk la sakit bg sy..mcm sy doc bg proceed ecv msa 37w..tempoh baby matang klau ada apa² nt boleh trus brsalin,hrp sngt baby dh tk pusing..ghisau