Kenapa ye baby tak melompat apabila dipegang ?

Adakah normal ?

11 Balas

anak saya pun tak melompat² waktu saya pgng . dia 8 bulan lebih . tapi dia boleh berdiri 5or8 saat mcm tu . gigi anak saya pun belum tumbuh tapi kuat makan 😂 .

Entah la sis. Anak saya 15bulan pun Xnk melompat. Kalau org timang2 dia lagi la keras kaku. Tapi So far dia ok je. Mungkin dia mmg xminat ditimang2

tak semua baby tu sama sis..ada yg active.ada yg behave je..yg penting masa checkup perkembangan dia tu ok.ok la tu..kalau tak ok nurse akan bgtau

kadang ada kadang tiada...normal tu...kebanyakan begitu saya tengok kat klinik..tapi anak saya semua melompat kalau dipegang...

tak sure jugak nk cakap sbb ank sy 3m dh start mlompat bila agah. next checkup nt refer nurse or doc ye

anak sy dua² tak melompat bila pegang .. alhamdulillah sihat . normal rasanya ..

Mngkin bdan dia chuby sis,,berat .betul tak??

2y ago

9 bulan lebih

mean dalam perut ke?

2y ago

jgn risau okay. inn shaa allah baby awak okay. awak pantau perkembangan baby awak. pape yg awak risau nnt masa checkup awak terus je tnya misi kk❤️

besar mana baby?

umur berapa?