Adakah normal bila saya selalu rasa sakit perut bila makan benda ² yang pedas ketika hamil?

Adakah normal bila saya selalu rasa sakit perut bila saya makan benda² pedas?

7 Balas

normal.. sya pun mcm tu, sblm ni ok je mkn pedas.. bila pregnant lgsg xleh mkn.. bila mkn je perut trus kembung.. kdg nk tido pun xboleh.. walaupun sya masak guna cili kering yg besar(xpedas) tetap jgk kembung.. jdi sya stop trus mknn yg brasaskan cili..

pengalaman saya,sebelum pregnant dulu elok ja mkn pedas..tapi bila start mengandung ja ank 1st dah tak boleh mkn pedas..sampai la pregnant kedua ni pon tak boleh mkn pedas..kalau tak jd pedih perut..so dah jd mcm tu sis kena kurangkan mkn pedas

Kurangkan mkn pedas. N klu blh stop sketika shingga slepas bersalin n habis pantang... #TAPSupermoms

normal.. tp klau rase pedih sgt baik kurangkn mkn pedas. #30Nov20  #TAPSuperMoms

ye sis , lain or lain badan...if sis rasa kurang selesa..kurangkan makan pedas...

Normal, better kurangkan atau stop makan makanan pedas

Normal. Tu tandanya bdn xsesuai.