Demam pada bayi 6bulan

Adakah normal bayi 6bulan demam dan suhu 37.8? Dan bagaimana cara untuk atasi demam selain guna ubatan klinik/hospital..mohon bantu ea..

7 Balas

biasa klu saya yg dah anak 4 ni selalu kena pantau suhu anak4..klu macam nk dedor nk demam selalu tuam dah basahkan rambut dengan air asam jawa.....asam jawa elok tuk kebahkan demam yg baru..klu dah dekat 38c better terus g klinik ..biasa pihak klinik atau hospital bagi ubat jolok ponggong kt bby