Vaksin vaksin

Adakah mommy d sini yang belum ambil vaksin ? Dan adakah yang merancang untuk ambil lepas bersalin ?

13 Balas

Saya dapat 1st dose vaksin (pFizer) masa usia kandungan (26 Weeks / 6 Days). Minggu depan 2nd dose (30 Weeks / 6 Days) ☺️ Alhamdulillah… Selepas dapat 1st dose, takda kesan sampingan dan pergerakkan baby adalah seperti biasa. Golongan ibu mengandung, adalah salah satu golongan yg sangat berisiko tinggi utk terkena jangkitan covid-19. Daya tahan badan ibu mengandung sangatlah “fragile” & boleh membawa maut sebab badan kita tak sekuat “adult” yg lain utk m’lawan side infeks serangan virus covid-19 ni. Saya ambil vaksin during pregnancy ni adalah sebagai salah 1 iktiar utk perlindungan ke atas diri saya, baby dlm kandungan & org dikeliling saya. Selebihnya doa & tawakal kpd Allah ☺️