Vaksin vaksin

Adakah mommy d sini yang belum ambil vaksin ? Dan adakah yang merancang untuk ambil lepas bersalin ?

13 Balas

Saya Sabtu ni vaksin dos-1 at 15w4d. Saya tak nak ambil risiko tak ambil masa pregnant sbb saya kena pergi klinik setiap 2 minggu, saya dlm kwsn zon merah & lpstu nanti bersalin dkt Hospital Ipoh pula tu. Bahaya sbb klinik saya pergi ada je org positif COVID. Suami pula kerja uruskan org COVID. Ibu hamil kan senang kena penyakit sbb sistem pertahanan badan tgh lemah. So saya yakin ambil vaksin sedikit sbyk dpt membantu melindungi saya & anak dlm kandungan selain bertawakkal kpd Allah. Terpulang pd masing-masing sendiri tentukan nak sakit teruk kena COVID tanpa vaksin & mungkin meninggal masa hamil atau kurang sakit bila kena COVID slps divaksin.