Adakah anda mengendong bayi?

Adakah dengan mengendong atau menyentuh bayi syurga anda akan membantu proses pemulihan?

8 Balas

Saya rasa melihat dan menyentuhnya setelah keguguran sangat meremukkan hati.. Saya sedih hingga Tak terungkap. Dr cakap saya kelihatan seperti seorang yang positif ketika Itu , walhal hanya tuhan yang tahu perasaan saya ketika itu. Mahu meraung dan meratap , tetapi memilih untuk diam dan senyum dalam terluka..

Ya, saya rasa sebelum dikebumikan seeloknya si ibu mengendong atau menyentuh bayi untuk kali terakhir supaya di kemudian hari si ibu dapat meredakan sedikit rasa sedih atas kehilangan.

sy mengendong n mnyentuh kakinya pd saat mnunggu uri kuar sndry smpailh dr kuarkn sisa uri yg trtinggl... smbil mnahan skit, skit trubt bile mliht ank syurga depn mate...

Suami yang menguruskan sempat tengok untuk kali terakhir. Masih segar diingatan. sudah ckup sifat semuanya.

Ya sy dapat pegang hanya selepas bersalin diletakkan diatas dada. Tetapi suami shja menguruskan pengebumian.

ye.. sy bawa dia dr hospital, sblm dikebumikan, sy letak kt tapak tangan, usap2.. tu dpt legakan ati sy

yw

ya