Perut mngeras

Hi, ada yg prnh perut mngeras lbh dr 45min n kerap x. Perlu pg hospital ke?bdk grk ok. Skrg 34minggu. Tanda lain xde pon, cuma mngeras n rasa bdk kt bwh sgt2 bila bgrk

5 Balas

ye 5 org ank sume xde tande sakit..pecah ketuban ke..darah ke..hanya mengeras kerap..kuat n rasa x slesa..kebetulan ade cekup kk pg tu misi rase kple bb dah ke bawah sgt..so blk tu sy g klnik utk cek ve..smpai spital 5cm..pastu doc pecahkan ketuban..ank2 lain2 pn camtu gak..

2y ago

bb bergerak tp mcm kurang n skejap2 sbb gap mengeras tu cepat n lame..nk2 waktu mlm..smpai xleh tido

kalau mcm sy haritu pun sama mcm awk sis.. pergi gak hospital tapi cek2 smua last2 dia suruh balik jugak.. and dia pesan kalau turun darah yg banyak dan air barulah ke hospital... em kalau pergi selain dri sakit tu.. dia suruh balik gk

Normal je sebenarnya… As long as kalau awak tukar posisi dpt bagi kelegaan means okay lah tu. And baby pun gerak ok. Kalau dah baring pesemua still tak selesa , boleh pergi hospital terus ye…

sy mengeras kerap n kuat je tande bersalin ank2..ank no 6 baru ni g cek ve masuk 5cm

2y ago

xde tnde mcm drh or air ktuban tu ae?mmg mngeras je? bila mngeras tu awk g hospital, jln dh bkk ke?

Normal je. Kerap minum air