Normal ke perut mengeras kerap sangat

Hai saya smlm ada rasa mngeras sgt perut ni ..keras ni tak sama macam baby mngeras ni trllu lama sehingga Sya rasa tak selesa dan rasa mual Harini PON smaa mngeras sgt2 ....ini tanda nk bersalin ke?#firstbaby #seriusnanya

1 Balas

perut mengeras tu ada disertai dgn sakit perut dan pinggang secara berulang-ulang? perut memulas rasa mcm nak berak sgt,sakit dtg kerap antara 10- 5 minit sekali?

12mo ago

kadang tanda bersalin tak sama. asmda yg keluar lendir darah atau air juga. kalau sis rasa sakit yg tak boleh tahan,boleh pergi ke pac. nanti d sana nurse akan cek bukaan. kalau belum ada lg sis disuruh balik juga tu. kalau sy,nurse biasa tanya ada keluar darah atau air. tp memang tiada la,tp contraction kuat sgt. bila check memang dah ada bukaan dan kena warded