hamil 25mnggu.boleh mkn durian ke?

ada yg kata boleh ada yg kata xboleh.konpius jab.hehe

30 Balas

saya gdm on diet.. first tu tahan lgi nafsu nk mkn sb bru 3bulan, xbrani lgi... dah msuk 4bulan lbih.. mkn jugak 😂😂😂 sb tliur sgt hri2 duk tgk buah durian yg dri kbun sdri.. ambik ler rasa.. seulas dua ckup la.. sdr nk merasa.... bismillah hi tawakkal.. inshaAllah baik2 jer...

Sy 16minggu..baru ja lepas mkn smlm tp kena tahan nafsu sikitla mkn dlm 2-4ulas ja utk lpas teringin tu... sy mmg hantu durian pantang nmpk dia xtahan perasaan hihii😋 tp tgh pregnant nie kena control la mkn sikit2 ja k

Sy baru je makan last week sabtu. D24 4 ulas, musang king 1 ulas 😅😅 mmg panas n pening tp sy minum byk air lepas tu. Isnin pastu check up kat klinik. Syukurlah heartbeat baby ok, bp sy ok, pendek kata semua ok..

saya mkn durian bkn ulas.. berbijik2 saya tala sorang... dari 1st trimister lg.. air kelapa, nanas pun sama.. alhamdulillah baby ok.. mingkin mindset main peranan jugak.. fikir yg baik2 utk kandungan insyaAllah jd yg baik2..

sy pun mkn je since first trimester, doktor ckp boleh je nk mkn cuma jgn berlebihan. Sbb durian pun byk kelebihannya cuma bersifat panas so kne beringat. Setakat 2/3 ulas tu masih okay 😊

Mkn je. Tp jgn beria sgt. 2-3ulas. Selang seminggu boleh mkn lagi .😂 sy ni hantu durian. Mcm tu la sy buat.. sampai husband xtau nk ckp ape dah. 😛

Saya masa early pregnant dlm 6-8 minggu mkn 11 ulas..alhamdulillah..x de ape .tapi ikut ketahanan badan jugak kan

5y ago

hebat mama kita ni..baby kluar nnti msti suka durian..heehee

Sy pun mkn je tiap kali pregnant. Tp berpada-pada sbb risau. Masa first pregnant je tak tau pape, so mkn byk2. Hehe..

5y ago

Sama..Xtaw pregnant tringin nak makan durian, mnta asben beli smpai 2longgok(10bji)..😓 Nasib la ad rezeki lagi baby kuat kat rahim..

Klu tkt xyah mkn.. Hehe.. Sy aritu mkn je.. Early prgnt tp mkn xde lah smpi abis smua.. Seulas dua je.. Pastu mnm air byk2

blh jer tp jgn mkn bnyk smpai x ingt dunia plak sis 😂 skadar merasa ckup laa..n pling pnting jgn lupa minum air bnyk2