SANGKUT GDM

Ada yang tau kenapa result ni sangkut GDM? Misi belum explain lagi dia cuma bagi result and bagitau sangkut GDM. Tunggu next appt baru dia explain.

SANGKUT GDM
8 Balas

Haritu nurse dah bagitau. Dia kata bacaan 1st tu kena 5.3 kebawah tak silap. Bacaan lepas minum air gula tu ok. Sangkut sebelum minum air gula. Hahahah. Tapi tidak mengapalah.. Kena jaga makan & enjoy jee. Hehehehe

bacaan gula lepas 2 jam minum terlalu rendah dari paras normal .sepatutnya .bacaan lepas minum gula kena tinggi tapi x lebih dari 7.8 .ini menunjukkn badan x boleh proses gula dgn betul

Rsnya bcaan sblm mnum tu kot.. Kalau bfore mnum, kena within range 4-5.3..after, kena within range 4-6.7..xpasti jgk la.. Sy gdm dr first mnum air gula lagi 😆

kalo mcm ni, biasa result yg atas tu kot... coz time puasa patutnya xbleh lebih dr 5.3.. ntah la.. sy pn xpasti

brapa lama dpt results? sbb risau jgk bru minum air gula last week, results tk dapat lg

Mungkin sbb patutnya lps minum bacaan gula akn naik tp awk punya makin turun.

Ada possibility tak tertulis terbalik result tu?😅

Normal jer tu sis. Sangkut GDM bila 6.8 ke atas