Ruam ke kurap susu?

Ada yang tahu ni ruam or kurap susu? Pakai cream ape ye? Kesian tengok anak🥺 #pleasehelp #firstbaby

Ruam ke kurap susu?
9 Balas

Baby saya pun kena macam ni jugak masa hari ke5 pantang habis muka/leher and belakang kepala dia. 2-3kali pergi kk check kuning mengadu dekat doctor dia kata normal just lap je lepas dia menyusu tp takkan sampai kepala@ blkg kepala semua kan. Tiap kali check kuning mesti akan tanya doctor (lain lain doctor tiap kali checkup kan) Lepastu, lega bila doctor ni memahami mungkin sbb dia ada anak yg sblm sblm ni doctor muda lagi agaknyaa. So dia bagi ubat yg belah kanan tuu. Nampak sama sesungguhnya tak. Kiri tu ada alcohol sapu dekat pusat, kanan tu air je blh sapu kat muka dia semua tiap kali lepas mandi tunggu kering. Sapu lotion cetaphil. Alhamdulillah hilang n bersih mukaa baby skrg 47hari dah 😍