liana lizam profile icon
GoldGold

liana lizam, Malaysia

Ahli VIPKontributor

About liana lizam

Learn and sharing

Posts(14)
Replies(23)
Articles(0)

Tip susu meriah

Hi momiess semalam saya ada share air kurma merah & longan jenama yang dah siap kan? Ok hari ni saya nak share cara manual 😂 kita rebus sendiri air kurma merah dgn longan😍 btw saya akan share tips sehari sekali okie 😉 sharing is caring🥳 Apa beza buat sendiri dengan yang instant? Ok kalau yang dah siap tinggal nak bancuh je kita tak dapat ikut manis kita and kandungan gula dia 16.3g setiap stick manis nyahhh saya pun buat air lebih biar tak manis tapi siapa yang suka or tak ada masa boleh je minum and banyakn minum air masak okiee😉 Kalau yang rebus sendiri senang je boleh buat stock juga . Saya suka rebus sendiri sebab Saya boleh letak gula batu/ madu batu kekadang tak letak gula pun sedap manis manis buah giteww😆 khasiat dia bukan saja banyakan susu momies yang bf yang tengah period pun bagus and yang TENGAH PREGNANT boleh minum sejak 7 bulan sebab nanti baby keluar2 je susu dah banyak.. siapa tak suka kn kalau anak sendiri dapat susu yang cukup kn? 😇 Bahan bahan dia juga senang dapat kt pasar raya terdekat 😄 macam saya suka beli di hero market semua ada 👍 bahan bahan and cara : Kurma merah (red dates) Dry Longan Goji (option tapi lagi bagus ada ) Kurma hitam (black dates) (option) Untuk manis boleh tambah gula batu/ madu batu/ gula (semua ni terpulang kalau nak letak) First basuh semua kecuali gula 🤭 Rebus semua bahan yang DIBASUH kecuali goji dan gula Bila semua dah kembang slow kan api masukan gula dan goji tunggu suam baru minum tau jgn minum panas panas melecur nnti🫠 saya taknak tolong Ok kalau buat banyak boleh simpan dalam peti sejuk sedap jugak minum sejuk2 😙 sehari minum 1-2 kali 🥰 kalau nk req untuk vid cara buat boleh comment 🤭

Read more
Tip susu meriah
 profile icon
Write a reply