Gripe Water

Ada yang guna Gripe Water untuk newborn?? Selamat tak untuk newborn sebenarnya? Anyone boleh bagi pendapat. Risau sebenarnya sebab mak mertua kerap bagi kat anak

4 Balas

Mula2 dulu slalu juga bagi.(my 1st baby)... dlm 7-8x sebab baby kembung perut( colic) . Bulan ke 3.. stop.. xnak bergantung harap dengan gripe water.. tukar bottle.... tukar fm.... Do baby exercise ....Tukar balm..tukar body wash.. alhamdullilah.

Biasa bagi gripe water ni sebab baby kembung je ..akak mmg bagi kat ank dari newborn tu pun sebab time dia kembung..bukan bagi selalu ye..klu takde pape mmg tak kan bagi

Boleh je bagi gripe water untuk newborn. Ada dosage dia kat belakang kotak. Bagi bila baby kembung saja

Gripe water untuk 6m++ ke atas rasanya. Sebab dah boleh makan. 0-5++m susu ibu or fm sahaja.