Assalam ibu2x nak tnya ada x siapa2x yg pernah alami period yg panjng n sikit2x lpas khwin,

Ada xcara normalkan period.

7 Balas

saya xde pengalaman mcm tu sbb sbom kahwin pun dh ada mcm2 masalah. Jadi lepas kahwin susah nk rancang kehamilan sbb period x teratur. Saya ada amalkan satu produk ni, alhamdulillah berkesan tapi memang kena konsisten utk tempoh yg lama at least 3-6 bulan. Ini ig profile dia. https://instagram.com/kaksitibidan?igshid=YmMyMTA2M2Y= Saya cadangkn awk ambil set basic dd bila awk confirm nk gunakan product ni. Ada yg lagi advance, mcm saya xde bajet saya ambik je set ni dan sentiasa ikut posting org ni ttg pemakanan. In sha Allah period awk akan sgt teratur mcm anak dara. Saya doakan apa perkara baik yg berlaku pada saya masa ambik produk ni berlaku juga pd awk. Aminnn 🤗🤗

2y ago

allah ..tq awk share tips...smga awk d murhkn rezeki....insha Allah nanti sya amalkn mnum jus nenas+carrot....

Sye ade endo, mmg setiap bulan period smpai pitam. Utk elakkan lgi teruk, sblom due period sye tk mnum ais. Lepastu sye tukar cara pemakanan, elak fastfood dgn makanan berhormon termasuk dairy food. Alhamdulillah ttc setahun terus lekat

2y ago

ya ka awkk...sya jarng jga mnum ais...fastfood pun mkn jga tpi jrng la ...rupanya tu pun pengaruh kn period kita ya...tq awk

Waalaikumsalam, try jmpa doc dulu tgk mcm mana .. kena check dulu kot2 ada masalah lain ke .. nanti dorg akan cadangkan ubat mana yg sesuai utk teratur period .. kdng tgk pada pemakanan kita jugak

2y ago

oky ...jrng jga makn fastfood nhe...mkan pun klau tringin jak....mnum mnis jrng..ais n brgas pun jrng mnum

macam saya jugak period tak teratur sbb hormon saya, pergi jumpa dr pun period saya tak teratur. saya pergi buat urut tradisional, sangkak perut pastu period terus teratur. ikut badan juga rasanya

2y ago

oowh ya ka?sya ada jga brurut tpi bidan xberani urut sbab rahim jtuh dia tkut urut sbab tkut rahim rosak bila urut ..

Kalau baru kawen org kata normal, perubahan hormon

2y ago

ah tu laa..nanti sya p cek up blik

Pernah msa ambil pil regulon dgn depo

2y ago

alhamdulillah..tahniah sis...bestnya ...smga di permudhkan urusan sis...

masalah hormon