nak tanya

Ada x yg tau knpa pipi anak bleh jdi mcmnie.? And cmne nk ilang kn nye yea.?

nak tanya
22 Balas

Sama mcm baby sy.. Selama dlm pantang, dalam hari ke 12 kot, naik gini la pipi dy..gabra giler n mood down sikit bile ade org tegur pasal pipi baby kite ni.. Pelik gAk, rase tiap kali mnyusu mmg lap mulut, muka dy ngn kain basah kasi bersih..tapi nape tah naik gini.. Tapi mase tu, mak sy kate, biar je, jgn usik2.. nanti hbis pantang, dy pun hilang.. Sekali betoi la ape kate mak sy ,nak hbis pantang, dy pun hilang.. Sampai la xde dah bende2 ni. . Wallahualam. Sekadar berkongsi pengalaman. .

Ni alergi mcm ni sis.. bby sy pun tumbuh mcm ni bila sy tersalah makan.. sy mula perasan bila sy makan kekacang, bila baby bf, muka dia akan start tumbuh ni.. bila sy stop makan, ambil masa mcm 2 hari utk ni beransur hilang.. sis coba perhatikan apa yg sis makan, and bila muka baby start mcm tu.. kalau dh dpt identify, sis coba la elak k

Ini alergik sis , kena cari rawatan boleh try krim yang sesuai untuk baby sis yea dan dibenarkan oleh doc , mungkin sebab udara dengan persekitaran juga boleh menyebabkan kulit baby jadi camni . Kalau biar lama nanti jadi lagi teruk Nauzubillah semoga baby sis cepat sihat . Try la rawatan kg tanya orang arif.

Macam anak saya dulu..dalam pantang..tibe2 naik ruam mcm jerawat masak..bila dia pecah mmg mcm keluar mcm jerawat nasi tu..jgn sapu apa2..kerap lap dgn air bersih saja

Sy pkai ini je...selamat klu masuk mulut pn x risau, baby sy teruk gak naik ruam..tp sy sapu powder ni lepas mndi Alhamdulillah da ilg ruam die...

4y ago

Bli kt on9 je..sy bli kt shopee

Sis, better ke klinik. Doktor akan suggest ubat apa yg sesuai. Semoga anak sis cepat sembuh daripada ruam ye. Aamiin 🤲🏻💕

Ank sy bru jea hilg ruam n..ad yg ckp ruam sbb susu yg kita xlap..sy sapu dap2 sikit susu kita kt pipi tu..in shaa Allah hilg..

apa2 pun refer doc sebelum letak cream ke lotion ke.. slalu bersihkan muka dan leher bby lepas menyusu.. guna air bersih

Pegi klinik pakar kulit. Anak sya lps jumpa pkar, beri ubat mandi ngan lotion khas, smingu dh licin kulit baby

I just now contact my nurse sb bby sy pun ad gelembung air kt dahi..😢 dia ckp if ad nanah segera g jumpa doc..

4y ago

OMG.. serious lha.. tomorrow KK ttup.. hopefully clinic ada yg bkk.. rsau plak cmtu..