Ubatkan cairkan darah

Ada x yg pengalaman kena makan ubat cairkan darah masa kandungan 12 minggu. Ada kencing manis je. Pernah tgk FB seorang Dr ni tak galakkan makan ubat tu.. Kawan² pun sama kata tak perlu...Dr suruh makan..

1 Balas

KK bagi saya makan Zincofer dan ubat cair darah (Aspirin) since week 9. Saya diabetes and pregnant. ya. bila buat NT scan week 12, dia cakap pembuluh darah yang saya salurkan ke rahim tak berkembang dgn sepatutnya. Penting utk mommies bekalkan darah secukupnya kepada rahim. so doc pakar sendiri ingatkan saya supaya jgn culas makan aspirin ni setiap hari sebelum tidur. Pendapat saya, better ikut nasihat doktor yang attend awak sebab dia lebih arif dan pakar ttg condition body awak.