Selamat tak makan ubat cairkan darah?

Doktor bagi saya ubat cairkan darah..sy baru 12 week..selamat tak mkn ubat ni?risau ada kesan kat baby jer

Selamat tak makan ubat cairkan darah?
7 Balas

tak bahaya.sy dh Selamat lahirkan anak..sy pun ade mkn cair darah..kalau tak Makan lagi bahaya sbb nak elak darah beku..biasa yg DPT Ni yg ade darah tinggi

Sy pun kena mkn ubat cair darah(aspirin) utk elakkan terkena darah tinggi sbb pernah ada kes sebelum ni. InsyaAllah tak bahayakan baby.

Selamat, sy pon mkn, tp y sy punya mkn half je, so asben beli cutter utk ubat, ubat cair darah ni mmg utk ibu y berisko

saya pun mkn..doc pakar yg bg..doc ckp ubat ni kalau sapa ade darah tinggi utk cairkan darah..takut baby jadi kecil.

doc tahu awak pregnant? kalau tahu, boleh makan. sebab ubat yang diberikan bersesuaian untuk ibu pregnant.

2y ago

ya sis..doc tau saya pregnant.. ok sis..terima kasih..

Saya mggu dpn appoinment dan akan diberikan ubat cair darah .. moga² baik buat kita semua dan baby ..

2y ago

amin..semoga semua baik² saja.🥰

sy pon dpt ubat doc ckp tkt drh kite pekat nnt x smpai ke baby