baby tiga bulan

.. Ada x sesiapa kt sini baby dh msuk 3bulan tp kepala still xleh tegak lg? Klau kita dukung, still kna pegang kepals sbb masih lembik lg.. Sy risau sbb sy tgk dlm buku baby umur tiha bulan spatotnya kpala baby dh blh tegak Dan keras masa dukung.. Baby ibu ibu smua start boleh tegakkan kepala tanpa disokomg masa berapa bulan ya.. Tq smua

11 Balas

Lain baby lain gaya sis. Imagine yg lahir dari perut ibu yg sama pun perangai Xkan sama dengan abang or kakak die. But your concern is legit. Xpe, Cuba selalu buat tummy time. Starts with 5mins first, then slowly increase time tuh. Kalau bayi lembik lagi, awak letak die kat dada awak. Lelama InsyaAllah elok tuh. Memula buat tummy time, of course baby will cry. Cause it requires enormous amount of his or her energy. But lama2 die akan adapt. At this phase, it’s the fastest learning curve for baby. Cuma kite ibu bapa jangan give up. And please be consistent. Ini arini buat , esok lusa xbuat. Baby learnt from your consistency. Cuba yer You can do it!

Anak sulung sy gitu gak. Ubun2 dia still lmbut smpai 5bulan xcntum lg. Risau sgt...tp now alhamdulillah dah 6tahun. Sihat aktif...sis pantau ja. Follow checkup..kalau xnormal selalu nurse akan refer doc

Anak sy 3 bulan da bole angkat kepala tapi x berapa kuat lagi.. skrg ni sy selalu buat tummy time dgn dia.. takpe la sis, setiap anak tu kan unik.. sabar je la.. In sha Allah, nanti lama² ok

2bln tulang bby still lembut, klu jenis bambam, kepala lmbt nak angkat, kecuali klu dah 5bln still x blh angkat krpala, yg tu mmg ada masalah.

rezeki Allah bgi lain2 . in sha Allah nnt dia boleh la tu sis . jgn sedih , cbe try tummy time dgn dia . kalau rse was2 lg boleh refer doc .

hari2 buat tummy time.. tapi takpe bby semua tak sama.. ada cepat ada lambat yg penting sihat.. eh mcm pantun pulak

Sy, baby 3 hari bila nk tepuk letak niarap dia dh mula tegakkan kpla sis

Baby sy pn 3 bln lbeh bru kuat...2 bln lbeh lembik lg.. Xleh agkt..

Baby sya blom sampai 2 bln dh boleh tegakan kepala bila didukung

kene rajin buat tummy time

4y ago

meniarap kan dia kt sblah kanan atau kiri kaki awak, atau pon ltak bntal bawah dada dia, nty dia terasa tinggi, mesti angkt kple, anak sy sblum sbulan da buat cmtu, sbulan lebih da tegak kepala