baby susah menyusu

Ada x sapa2 cni baby dh menyusu tp slalu bila dh menyusu msih nmpak gelisah n x puas? Bila menyusu slalu baby akn trtidur dlu, lps tu slalu terbangun merengek nak susu. N baby suka menyusu bila tengah mengantuk je. Kalau tengah segar dia akn meragam xnak menyusu. Menyusu kejap terus meragam mcm marah2. Botol susu pun dia xnak. Pening mak n bapa dia xtahu nak buat apa bila baby tgh segar tp menangis lapar n meragam plk bila menyusu. Baby sy baru 2 minggu

1 Balas

ikut pengalaman saya, baby meragam mungkin perut dia ada gas, atau tak selesa, cuba mommy lepas menyusukan baby sendawakan dia dulu.. bila dah ok, tidurkan dia macam biasa. jika dia masih merengek meragam, dukung dan urut belakang badan dia kira tenangkan dia lah mcm tu, dodoi ke lagukan ke supaya dia tertidur semula. susukan baby setiap 2 jam sekali atau baby dah keluarkan tanda2 lapar. kdang baby ni kita tak sure dia nangis sebab kenapa, kita rasa dia lapar tetapi perut dia x selesa, atau dia nak sendawa.. atau dia nak kena peluk dukung..