Suspek Pre eklampsia

Ada x mmy dalam ni kena hypertension/pre eklampsia..bp tinggi..risau nye dapat tahu tanda2 nak kena..xsenang duduk dibuatnya..apa yg patut buat..blh ke dpatkan rawatan kat klinik swasta..kat kk xde bagi ubat..hanya kena repeat pantau bp kat KD je..

8 Balas

Same la dgn saya sis..1st time mase buka buku dah tinggi 152 haa..Smpi nurse test 5kli baru ok..Stp kli check kk mst tgi, bila check kat umah normal je 😂..Takot jmpe nurse ni..Last2 week12 dah start on medication, chronic hypertension haa 😪..Dlm sbln mmg ada 2 checkup la..Refer kk ngn hsptl pakar..Nnt nk bersalin pon doc suggest awal haa 38weeks..Biasala time preggy mmg ada je ni haa..Sis jgn risau, inshaa allah xde pape..Just jage mkn, n mkn ubat k. Jgn mrh2 haa, sbb saya ni kuat marah 😂😂..