Pre eklampsia

Salam.. siapa sini ada pre eklampsia & darah tinggi?? Blh ke bsalin normal?? #kongsipengalaman

2 Balas

Wsalam..buleh je..sbb akak mse pregnant yg nom 3 Ari 2 ade darah tinggi n hmpir nk kne sawan sbb tekanan darah terlalu tinggi..doctor msuk ubat nk sruh bersalin sbb bimbang keadaan ibu n bby..tp alhamdulillah bersalin normal..cume yg last 2 xlarat nk teran terpksa vacuum..tp bby sihat alhamdulillah..in shaa Allah bykkan doa..semoga dipermudahkn smua urusan..

tiada, tapi bergantung pd keadaan ibu masa nak melahirkan. jika normal, boleh bersalin normal. tapi jika doktor diagnos masa tu keadaan ibu tak stabil, mereka lebih tahu apa yg terbaik. jgn stress² ok.