BP Tinggi

Saya pregnant 37w 4d, due 21/8 ni tapi sangkut bp tinggi sampai kena ambik 2 3 kali baru dapat result normal. Doct takut suspek Pre Eklampsia. Kaki kejap bengkak kejap surut 😂 Perut asyik mengeras, baby gerak pun tak rasa kuat sangat mcm selalu, sampaikan dkt bahagian vagina rasa mcm nak terkoyak.. Ada yang mcm saya ke? #ingintahu #firstmom #bantusharing

2 Balas

sama dengan saya sis. bp sampai 146/96, kaki bengkak hingga ke betis dan traced protein dlm urine. saya due 8.8 kalau baby tak keluar juga, pagi tu terus kena serah diri ke hospital utk induce. doc kata tak boleh overdue sbb takut effect baby

2y ago

Allahu. semoga urusan awak dipermudah 🤍 insyaAllah ibu & baby selamat 💕

Sama macam saya sis. Kaki saya bengkak dah sampai betis, BP check selalu tinggi. Takut pula effect baby 😩

2y ago

InsyaAllah aminnn. Semoga semuanya dipermudah 🤲🏼 take care sis 🥰