tak boleh telan ubat

Ada x ibu kat sini yang x boleh telan ubat yang docter bagi sampai lahir tapi anak keluar sihat..sekarang saya pregnant 15 week x boleh nak makan ubat yang docter bagi

5 Balas

org lain xmkn ubt bby lhir ok..tp kita psti ke bby kta nti ok? ubat org mngndung ni mmg gila sket. sy hri p1 pg2 lps sbuh mkn trus muntah 4x yg ke 5 trus pitam.. kaedahnya sy tuka wktu.. sy mkn mlm.. dgn sbji buah oren dan scwn air sunquick.. Alhamdulillah rasi. sbb oren spt larutkn ubt. smbil2 tu jg pmknn puan. kalsium..asid folic..zat besi smua nk dpt ckup dr mne klu x mkn ubt yg doc bg..baik tye doc sblm brtndk xnk mkn. kita xsme dgn org lain aptah lg kndungn kta ngn org lain

Saya tak sure... Jika saya... Saya xboleh telan obimin untuk kli ni prgnancy..mse 1st boleh telan obimin... 2nd mengada2 tokak ni..hee.. Saya minta doktor beri ubat asing.. Folic, ferrous, vit.B.. Selain ubt ni..sy mkn aspirin & calcium... Ok..alhamdulillah..

Saya tak makan ubat klinik, pregnant dah 30weeks allhamdulillah hb semua oky, tapi just ambk folic acid Yang appeton sbb kecil je senang nak telan. Then banykan minum jus delima Dan makan sayur hijau untuk tambahan vit dalam badan. In sha Allah semua okay

Boleh try makan yg jenama blackmore (pregnancy & breast -feeding formula) pye.sy consume yg tu je sbb tak boleh telan ubat klinik.yg ni rasa coklat²

Saya langsung tak sentuh ubat doktor bagi... Alhamdulillah anak saya lahir sihat dan sempurna 🙂