Morning sikness

Ada x ibu ibu dlm group ni mengalami alahan mcm saya.. Kebiasaan org ckp morning sickness.. Tp saya.. Pagi xda apa apa alahan.. Tp bila dh masuk ptg sampe ke tido malam tu.. Saya muntah muntah pening,.. Letih.. Lesu.. Tak larat sungguh bila masuk ptg.. Normal ke.. pagi dr bangun tidur.. Ok.. Larat nk buat keja.. #ingintahu

16 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya pagi ke petang ke malam ke, loya je. Muntah pun sama. Makan benda masam pun tak jalan. Nak makan apa pun tak tahu sebab tekak n lidah rasa payau. Mengantuk jangan cakap. Tidur bape jam pun, esok pagi still mengantuk. Masa rehat, tak lalu nak makan tapi tidur dulu.

Assalamualaikum hai mommies🙋‍♀ jemput follow telegram group kami😍😍baju baby/kids readystock di 🇲🇾🇲🇾new stock hnm, adidas dan byk lg design bakal tiba x lama lg. selfpickup di shah alam. Tqsm moms💖💖 https://t.me/readystockbabykidsclothing

sama sis. Sy start petang sampai malam memang muntah n pedih ulu hati. Kadang x dapat nak makan malam.Tapi syukur sgt waktu pagi sihat walafiat. Allah mudahkan jgk waktu pagi sebab sy bekerja. Layan je sis. InsyaAllah nanti akan berkurang jgk. 💕💕

normal sis.. sy pun tk kira masa.. kdang pg ok.. mlm tk ok.. kdng pg tk ok malam ok.. kdng2 tu dr pg smpai malam tk ok.. hormon kita nk berubah kn.. harini seharian sy lesu.. pdhal semalam kemain aktiv buat kje umah.. happy2 je ok..

normal je...sye mse awl pregnant dlu dri pgi je xlrat lpastu muntah dri pgi smpi mlm...skrg kndungan dh 9bulan still jugak de muntah2 tu cume xtruk mcm semester 1 dlu... #1sttimemommy

sama la. siang hari sihat okay je. masuk je petang, start sakit kepala, rasa lesu, letih, mengantuk. tiap malam pukul 9pm dah lelap dah. sampai kandungan masuk 3 bulan.

12mo ago

Tu lah sis.. Habis je solat isyak.. Memang x larat dh.. Masuk bilit tido.. Terus sis.

Sama sis. Saya pun mcm tu. Pagi loya2 je tapi still larat nk buat keja. Petang je dh start melepek😅alhamdulillah just enjoy the journey 🤗

12mo ago

Tu lh sis. Pagi tu memang ada tp x rasa sgt dpt jugak settle keja.. Lepas jer tghari sampai ke mlm.. Kalau dpt terbaring jer kat katil...

Saya langsung tak ada alahan buat sementara ni. Harap nanti kedepan pon tak ada jugak laa.. Mommy2 yang ada alahan semoga sihat selalu

12mo ago

Alhamdulilah sis.. 🤲🤲

Normal tu sis sy masa 4 pregnancy before semua alahan ptg mlm. Kali ke 5 ni mashaAllah pg ptg mlm serba xkena semua 🥴🤮

saya pun macam ni . normal sis . pergi klinik, dr. kata mmg alahan org pregnant