Baby kecik 31mggu berat 1.4kg

Ada x cara nk bagi baby dlm kandungan kita besar sb scan doc kata baby kecik

2 Balas

makan je sis macam biasa. makan buah makan susu makan sayur. saya time 29w pun doc claim baby kecik and kemungkinan kena bersalin awal. sampai kena refer pakar o&g. semalam follow up dengan pakar o&g ok je baby saya growth. 32w 1.8kg. cuma perut je lari sikit seminggu macamtu. tapi normal sebab saya pun jenis kecik orangnya. dont worry. tu just based on scan. tak accurate 100% pun. akak ipar saya doc scan berat baby 2.5kg je, sekali keluar 3.78kg. selagi baby dalam perut, baby akan membesar, jangan risau 😊

doc Kate berat bby yg kecik atau ukuran bby yg kecik sis?..rasanya xde la kecik sgt 1.4..31w..sy pun 31w lebih bru 1.4..tpi doc bukan ckp berat bby tu yg kecik..tpi ukuran tertentu ada yg kecik..dan ada ukuran yg masih lagi ok..jdi keseluruhan jdi 1.4 kg ...tpi mse scan kt hospital mse 33w3d..alhamdulillah bby membesar je..dh 1.8 lebih..dan ukuran lain pun makin membesar..ada jugak sbb mesin scan tu sis..mukin mesin lama..jdi x berapa jelas n tepat..boleh try scan kt lain pulak tgok MCM mne..MMG masih kecik atau x

6mo ago

.