Baby kecik 31mggu berat 1.4kg

Ada x cara nk bagi baby dlm kandungan kita besar sb scan doc kata baby kecik

2 Balas

makan je sis macam biasa. makan buah makan susu makan sayur. saya time 29w pun doc claim baby kecik and kemungkinan kena bersalin awal. sampai kena refer pakar o&g. semalam follow up dengan pakar o&g ok je baby saya growth. 32w 1.8kg. cuma perut je lari sikit seminggu macamtu. tapi normal sebab saya pun jenis kecik orangnya. dont worry. tu just based on scan. tak accurate 100% pun. akak ipar saya doc scan berat baby 2.5kg je, sekali keluar 3.78kg. selagi baby dalam perut, baby akan membesar, jangan risau 😊