kahak babay

hello, ada x cara hilangkan kahak baby

7 Balas

Sy ada review produk ni dlm photobooth sy. Review: Stérimar Nasal Spray. Guna: Untuk bayi yg selsema berkahak. Doc pediatrics KPJ yg recommend sy spray ni. Mmg berkesan utk bayi sy. Nozzle dia x tajam, selamat pd kulit hidung bayi. Air semburan dia masin, so bila pump dlm hidung tu mucus akan cair. Bila cair, mudah utk sedut cairan mucus. Dalam sehari sy pump 4-5 kali. Tak sampai 4 hari guna, bayi sy dah x selsema. Nak bernafas pun selesa xde bunyi. Bila senang bernafas, tidur pun tak meragam. Jgn risau bayi 0 bulan pun boleh guna ya☺️. Range harga spray ni between RM2+ - RM4+ depends pda kedai. Alat sedut tu, sy guna brand Pigeon. Mudah guna, mudah sedut harga pun affordable RM15.++. Highly recommended for both products.

2y ago

Sis saya nak tanya, kdg saya sembur tu air garam tu tak keluar semula. Then bila sedut tak banyak yang keluar. Tak apa ke?

Baby sy mase 4 bulan hrtu kene selsema n batuk teruk sgt sbb bjangkit dgn baby lain kat nursery.. dah mcm2 produk sy beli n cara sy cuba tp tetap tak hlg batuk die.. last skali sy pi klinik kat wangsa maju doc tu bg neb, tepuk dpn blakang baby n then sedut kahak tu kuar pakai tiub masuk kat tekak n hidung baby.. haa.. pastu baru lah reda n hlg kahak die n batuk pun reda n stop.. syukur sgt rase.. Alhamdulillah.. :-)

4y ago

Tak sakit tp mase tu baby mmg nanges agak teruk jgk la sbb die rase tak selesa kene masuk tiub seme tu kn..

Hri tu pun bby sya ada batuk n brkahak..p klinik trpksa gna pom tuk cairkan kahak...pastu ok tu pun skjp ja,btuk n kahak x ilang lgi..ksian tngk bby tongsil sdh mulai mbengkak trus sy bwa p klinik swasta n dktr bgi ubat batuk,antibiotic, cairkan kahak.. Brpa hri ja sy bgi mnum..batuk kayak sume ilang trmsuk tongsil

Sy pkai minyak AO WALEET sis..minyak tu ada essential oil..mmg sgt works utk batuk selsema dan kahak baby..sy sapu dada, blkg, tapak kaki lps mndi..lps tu nt kita tepuk2 blkg dia..nt dia akn muntah kahak tu sendiri..ni dh msk botol ke3 dh..mmg berkesan..

4y ago

Buat percussion sis..bole tgk dlm youtube..tepuk kiri dan kanan..jgn tepuk blkg bdn tengah2

cuba beli yg nim .. ank sy selalu batuk berkahak..setiap kali mady sapu jer .. ank terus tido lena.. dh tk meragam..

4y ago

mna dptkn ni???

Mandikan air suam Tuam dada, tapak kaki, belakang badan Sapu Vicks tempat tuam tadi Tepuk2 belakang baby

4y ago

Beli yang khas untuk baby. Jangan salah beli

Sis boleh gunamayyababy klu sis berminat pm sya

4y ago

0145717437 wtsap 😌😁