Tengah ttc

Ada x blh tolong senaraikan makanan untuk tngh ikhtiar hamil,apa yg blh MKN apa xblh mkn

17 Balas

Awak boleh cuba buah kiwi. Selain dari tu macam biasa jaga pemakanan, cut sugar. Kalau pengalaman saya ttc, saya consume susu efferty cinnimon (kulit kayu manis).

kalo bole, mknan maknan sunnah, perbaiki hubungan dgn Allah (tutup aurat dgn sempurna, byk beribadah ect.) Tu nasihat mak saya

boleh cuba makan acid folic.untuk ikhtiar.mkan mkanan berzat syur n buah buahan.tak lupa pelbagai jenis ubi boleh jga makan.

Saya sebelum ni mengamalkan susu efferti sebelah pagi dan malam jus mamariam. Alhamdulillah dengan kuasa allah.

Follow group facebook DIET TTC. Byk info makanan yg bgus utk ttc & apa yg perlu elak. Byk resepi2 juga

saya consume jus mamariam .. 2 bulan lepas tu lekat .. setahun jugak tcc lepas gugur

try minta husband pon makan folic acid. sebab boleh membantu sperma juga