Anak 3 tahun

Ada X ank mummy 3 tahun tidak mahu makan.. sejak umur masuk 3tahun lngsung xmahu makan... Makanan kegemaran dia pun xnk Mkn DH... Cuma minum susu saja jd isi perut nya .. knapa ya anak jd mcm Tu.. Susah NK communication dgn anak.. SBB dia x pandai lg bcakap...tolong jgn kecam.. sy penat masakan makanan ikut yg dlm YouTube sarankan..utk BG dia makan... Tp langsung xnk makan... sy belikan mcm2 mknn utk BG mkn ... Tp xmahu juga ... Kdg2 sy stress... bkn bkira... hrga brg2 skrg mahal2 semuanya.. sy Dan suami sendiri mkn bcatu ... Supaya XDA pbaziran Dan duit ckp smpai gaji next month... X bawA g klinik SBB dia aktif main spt biasa... Cuma makan saja xmahu...ada X mommy2 DLm ni ada pngalam ank bgini... ..

4 Balas

sy ada anak 3 tahun, sy stop bagi anak susu, dia jadi selera makan, sebelum ni mmg susah sikit nak makan, sbb kenyang susu, kadang2 ada juga anak minta susu sy buatkan dlm cawan je, tu pun sy kurangkan sukatan 150ml sy letak 3 scoop je susu, sbb taknak anak kenyang susu. bila dah tak menyusu sgt ni senang utk potty training sekali.

11mo ago

oh... Susu pun dia kurang puan.... xpa skrg DH start mkn balik.. wlupun X byk MCM sbm .... pelan2 .. sy start BG multivitamin dgn dia dh puan...tq ya puan sudi komen

cer puan try bg anak mkn pasta letak sup ayam ke... mi goreng ke... atau bg dia nugget buat sndri ke...atau pun bubur nasi... tak pun bg buahan atau bg biskut tuk bg dia makan..dan jnji dia makan...mg dpmudahkan segalanya amiin

11mo ago

ya... sy try semua Tu ... tp xda hasil... langsung ..dia tgglkn sja Dan terus bmain...terima kasih puan... bg suggestion...

awk mkn skli dgn dia x sis? klau x, blh try mkn skli dan makan benda yg sme dgn dia..

11mo ago

ya puan...sy mkn skli dgn dia... tp last2 sy mkn sorg2... xpa puan... DIA start Mkn. dh...

tq puan... sudi Komen...