kdg besar kdg kecik

ada tk mommies kt sini yg risau tentang pembesaran baby . sbb saya dh masuk 19 weeks . kdg2 tgok baby bump besar . kdg2 kecik . kdg2 bila saya stress atau marah2 akan trasa sakit bhagian bwah and risau jd pape kt bb . and pergerakkan bb saya aktif wktu mlm je . normal ke?

1 Balas

pembesaran baby tak bergantung dengan baby bump. kalau baby bump kejap kecik kejap besar tu, agaknya ada buncit ke perut kembung ke. baby dalam perut pun boleh rasa kalau ibu dia tengah stress atau marah, so ibu perlu control emosi ya. baby aktif waktu malam tu normal sebab bila ibu berehat, time tu ibu boleh rasa gerak dia. kalau siang ibu aktif, kadang ibu tak perasan pun baby gerak. lagipun 19w gerak baby tu slow je.

2y ago

noted faham . trima ksih ye ☺️