35 weeks pregnant

Ade tk yg berpnglaman, 35w prgnant mmg kdg2 rse ngilu2 sengal2 kt ari2 ke? Tu ke contraction? Sy tk pernh kene sengugut. Jdi sy curious kdg rse sengal2 kt situ. Kejap jeee on off. Kdg sehari skli kena. Kdg 2x. Lpatu rse mcm sengal kt area vigina jgk. Tu simptom2 baby nk masuk laluan ke? Perut mengeras selaluuu sngt, tpi tk sakit pun. Cuma mengah je. Maaf tnye, sy first mom😅 #bantujawab #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

1 Balas

kalau ngilu2 tu bukan contraction. sebab baby dah ke bawah and dah masuk laluan, tu yg selalu rasa sakit kat ari2. perut mengeras tu pun normal, braxton hicks org panggil.