Gugur berturut

Ada tk kt sini yg ada pengalaman gugur 2 kali atau berturut.. boleh tahu antara sbb2 dia apa? And possible tak utk kandungan menjadi lepas dari tu?🥺

4 Balas

Kandungan tak menjadi & rahim lemah tu antara faktor. Kena amalkan healthy lifestyle especially pemakanan both husband & wife agar sperm berkualiti. Kalau rahim lemah once dpt tahu pregnant kena bed rest & makan duphaston. Untuk next pregnancy possible utk gugur lagi in case rahim belum pulih, that’s why doctor minta jarakkan at least 6 bulan - setahun. Namun jika awak beragama Islam, tetaplah ikhtiar & bersungguh minta pada Allah swt kerana apa saja yg kita usahakan, Dia lah yg Maha Pencipta