Morning sickness 6 weeks

Ada tips utk kurangkan mual ? Sbb fasa skrng tkleh nak bau tumis .. tkleh makan nasi . Harapkan mihun / buah / susu jer utk tenaga 😭 skrng bole sapu minyak angin ke ? Badan mmng kerap masuk angin mybe sbb tak selera makan .. hmm

4 Balas

awak kena jaga timing makan tau, pastu selalu snacking buah atau roti. walaupun malam2 lapar, ambil la buah apple ke centu. jangan tunggu da masuk angin baru makan. nanti angin tu dia bawa sampai ke malam.

Alahan awak sama dgn sy skrg. Rasa nak nangis sbb lapar tp tak boleh nak makan. Sy skrg makan buah, mihun, cococrunch dgn susu. Makan sikit tp kerap. Alhamdulillah mcmtu better sikit.

mkn mngga, masam-ii kompom x mual. sya mcm tu mkn je mngga

Smpai lidah ada selaput putih mulut rasa mual