Puting Baby

Hi, ada tips tak nak bg baby hisap puting. Dah try bg anak, taknak pula si kecik ni. Sbb nk bg, baby nak tido je asyik nak nyotnyot, baru je susu 5min lepas, terjaga terus merengek kalau takda susu ibu. Kalau nak utk hisap biasa utk tido takpela juga, ni double hisapnya. Sampaikan overfeeding, sikit2 muak walaupun dah sendawakan. Nak bgun sendawakan pun, terjaga haaa nak susu lagi. Pastu senang betul terjaga. Kiranya mengempeng ehh term tu. Lagi 1, taknak betul kena tinggal. Ibunya nak mandi ke masak ke, nak dgn ibu je. Kalau ada puting boleh la dia fokus situ je ye dok. Dh try NUK dgn Dr Brown tp taknak. Baby dah 1 bulan 25 hari. Masehh ❤️

1 Balas

Cuba brand mam sis..bl yg nb punya..sbb puting lmbut je

4y ago

Okay akan cuba, sbb dia puting lain taknak, tp dh start hisap jari tp tu pun asyik lari2 je jari dia terus mengamok sbb tak fully lagi boleh kawal tangannya. High demand ini budak 😩