Kuning baby

Ada tips tak cara nak hilangkan kuning baby?

10 Balas

Pesanan khas dri sy,sy tak syorkan cara tradisional yg bermacam2 tu. Sbb sy dah cuba kesemuanya pd baby sy and akibatnya kuning baby mendadak naik sampai kene refer ke nicu. Tips nya mudah je, susukan baby setiap 1 jam - 1 jam 30 min. Sebaiknya susu badan. Kalau susu formula,susukan setiap 2 jam. Kejutkan baby walaupun dia tido nyenyak sbb mcm org dewasa jugak,bila demam badan kita jd lemah jd malas nk bgn. Kuning tu mmg kene klua melalui najis dgn kencing baby je.

4y ago

Betul2. Susu ibu memang berkuasa. Tapi kalau tak cukup,susu formula masih membantu. Masa baby saya dekat wad pun,memang semuanya dipantau. Jam berapa menyusu,berapa lama menyusu,susu badan ke susu formula,berapa berat pampers-poo ke pee. Discharge selepas hari ke 2 dibawah lampu phototheraphy,Alhamdulillah sekejap je warded.