Cara hilangkan kuning

Ade Petua tak nak hilangkan kuning baby .. dah seminggu tapi bacaan suhu ashik naik ..

7 Balas

baby sy hari first 12.7 ke 2- 14.2 ke 3- 15.5 ke 4- 11.1 (masa ni bgi mandi air sejuk 3kali) susu baby setiap sejam berak 8kali ke 5- 11.8(mandi air suam, susu baby 2jam ke 6-9.9 (mandi air sejuk 3kali sehari+susu baby 1 jam) dia berak hampir 6kali petua dia, kerap bg baby mandi, bg susu, bg baby menangis (tanda aktif) kalau dia x aktif cek kuning mesti naik.. picit garu garu tapak kaki baby bg dia jaga.. ibu jgn mkn lada hitam, bawang putih, halia.. makan buah oren, bantu baby berak juga..

anak sy masa dlm wad 200 lebih...doc letak bawah lampu turun 160 boleh keluar wad..smbung cek dkt kk..mndi dgn bunga loceng yg warna kuning tu..10.3 turun 9.8 turun 9.6 turun 5.9 lepas tu naik sikit 6.1..last ikhtiar sy mandikn bby dgn daun ketum..rebus jirus bhgian bdan sja..daun ketum tu nak yg urat dia warna merah..smbil2 tu sy suap bby susu kambing asli..dua sudu..hujung2 sudu je..xleh bnyk..sbb susu kambing tu panas... alhamdulillah turun 4.9..kira bebas dari jaundice..

Kalau duduk d kawasan kg skit try mnta org tua2 yg berubat cari kan daun buah letup2, daun tu d rendam n mandikan bby dgn air tu stiap pagi n ptg..bilas dgn air bersih sblm lap bby.. kedua beli susu kambing fresh bagi bby mnum sehari 2x jg pkai syringe pn boleh.. yg sy buat skrg sy jaga makan x makan halia, kunyit, lada hitam..mkn byk buah oren,minum air masak.. susu kan bby klau bf mcm X ckup nk menampung sy topup dgn susu fm pn boleh bagi bby byk kencing n berak

anak sy paling tinggi bacaan dia 329 masa umur 9d. last cek darah masa umur 23d bacaan 227, discharged kuning masa 1m kuning turun melalui najis dia je puan, takde cara lain susu susu dan susu. puan jaga la makan jgn makan herba2 yg panas mcm halia lada hitam bawang putih, kerap2 makan buah naga ke anggur ke betik ke, minum air 0 pastikan cukup.

Awk boleh cuba makan anggur hitam kalau direct feed baby.. saya cuba makan hari2 anggur tu then menyusu anak 2 jam skali. Anak kena berak 5x sehari at least. Anak saya kuning dri 180 dlm masa 4 hari terus turun 102 and discharge lepastu. Sis boleh cuba la

sye guna pewarna baju tu , yg biru . x igt pula ape nme . setitis je dekt air mandian die . leps tu bilas dgn air biasa . alhamdulillah la anak sye 2 Kali pegi cek je , terus 1.6 je . tp kalau kulit anak sensitive jgn pki ya .

3w ago

and make sure die nyusu + berak , biar keluar kuning die .

Susu kambing anggur hitam