sy kena scabbies (kudis buta)

ada tips n hilangkan ? sy dah jumpa doc . dia bg ubat mkn , sapu siang , sapu mlm dan sabun . semua tu dah habis guna . bdn masih gatal . sy dah try sapu manjakani , mandi air semambu campur sireh . sy pun dah pakai ubat farmasi tu . masih gatal . sy belum rasa nk serah diri sbb baby is okay je . #37weeks

sy kena scabbies (kudis buta)
22 Balas

Sy pon tgah kene jgk ni sis .. berjangkit dgn ank kak ipar ..kak ipar sy pon kene..ak ipar dgn ank dia 4 org smua kene .. mulanya sy tak tahu tu kudis buta .. sy tersentuh tngan ank kak ipar sy tu ada kudis buta ..2,3 hari lps tu sy plak kene kat kaki .. ada 6pcs kesan tompok .. klo garu tmpt lain nnti tmpt tu plak jadi kudis ..seksa nak tdur ..sy kene dah sbulan .. letak ubat tak jadi apa..kene cuci sluar dgn air pns ..rimas dah ni ..takut tumbuh dekat tmpt lain plak ..