ADA TIP NAIKKAN BERAT JANIN UNTUK IBU GDM ?

Hi,ada tip tak naikkan berat janin untuk ibu GDM masa 28weeks berat baby 900grm lagi 2weeks check balik kalau berat masih kurang kena brsalin awal ? Ada tip tak mommy ?

1 Balas

Jaga pemakanan. Lebihkan sumber protein, lemak sihat dan serat sayur. Elakkan makanan minuman bergula dan tinggi karbohidrat. Kerap bersenam sesuai kehamilan Ubat jika ada, makan ubat ikut arahan doktor. Jangan ambil produk overclaimed. Elakkan stress. Doa sungguh untuk kehamilan kelahiran yg selamat dan ibu anak sihat wal afiyah.