Tiada alahan 6-7 weeks

Ada tak yg pregnant 6-7 weeks tk ada alahan langsung ...normal ke klau mcm tu . Kadang rse mcm tk pregnant ..smpai tiap minggu cek upt .

46 Balas

normal je xde alahan..rezeki tu😊sy pun mcm sis jgk awal2 pregnant,xde alahan lgsung, check upt positif,pastu check lg,sampai la g buka buku dan scan..alahan pun mmg xde sampai la bersalin..tp..alahan dgn bantal masa mengandung tu kuat sgt..pantang jmpa konpem zzzzzZz😂

4y ago

haha..tu la alahan sy pun asyik tido je🤣 smpai letih kadang bdn ..hihi..tq sis...

Alhamdulillah mengandung anak sulung xde alahan langsung. Selepas 18 tahun Allah bagi rezeki lagi pada saya. Mengandung anak kedua pada usia 39 thn setakat hari ni masih xde alahan lagi.. harap² biar sampai masa kelahiran nanti tiada langsung alahan.

kalau xd alahan...alhamdulillah. jgn mintak. teruk tau alahan mengandung ni. dia punya mabuk... biasa alahan start mggu ke 8..dan kita akan nampak sinar mentari bila nak masuk 4 bln. dua anak sy alahan teruk. yg ketiga ni....baru 6 mggu. semoga baik2 shj.

4y ago

samaaa dgn saya 😭 3kali masuk hospital masuk air sbb alahan teruk plus gastrik lagii

Syukur sis takde alahan enjoy ur pregnancy.. sy ni serba tak kne tak blh nk mkn.. lupa dah nikmat mkn😂.. tak blh bau2.. tapi enjoy je.. slps 3taun kawen bru first baby alhamdulillah allah bagi rzki.. dulu tiap mlm nangis nak baby 😆😆😆

4y ago

tq sis . alhamdulillah ...

sama lah sya, awal 5 weeks haritu ja takleh minuk kopi n takleh bau nasi lemak. sekarang dah 7 weeks, semua dah makin ok. cumanya breast sakit sikit lah. dan perut asyik kembung. doakan saya nak pi scan minggu depan utk nak confirm 😊

macam saya masa awal awal tu mmg tak ada alahan , tapi bila nak masuk 12 minggu , alahan tu datang bukan alang alang 😂 keluar masuk wad je kerja selama dua bulan 😅 tapi alhamdulillah , skg dah okey . baby pun sihat 🥰

Kita geng mommy. Saya la orgnya. Sampai beranak Alhamdulillah xda alahan. Mmg minta pd allah xnak alahan sebab sy tahu bgaimn sakity muntah2 ni. Take care mommy ♥️ #TAPSupermoms #TAPactiveusers

alhamdulillah sis.. saya pun takda alahan langsung dari mula.. skrg dah 21w.. dulu biasa tengok drama macam tu kan.. pregnant mesti muntah mual apa semua kan😂😂rupanya lain real life sendiri kikiki

sya dulu pun mcm tu...sampai baby lahir pun tak ada alahan...bersyukur sanggat bila ank lahir cukup bulan&sihat...tapi walau tak ada alahan kurangkan angkat benda berat&mkn makanan berkhasiat...

best ny awak tk ada alahan,sy sejak 4 week dah mula alahan,semua bau tak bole hidu..terutama bau yg wangi2,mual nak muntah jer.. kepala selalu sakit dan pening2,perut pn selalu kembung