pregnant 7 weeks

Hai nak tanye kalau pregnant 7 weeks.. normal ke kalau rse perut tu mcm kembung je lepas tu bnyak angin?

34 Balas

Perut sy kembung penuh angin giler² start dari 5weeks... Selalu terkentut dgn sendawa😆 selalu kena gelak ngan husband... Dah la kembung...loya..muntah... Pening kepala lg...Tp alhmdulillah skrg dah masuk 10weeks dah kurang sikit

3y ago

yaaa samaa 😭 kadang² tu kena mengurut buang angin dulu, baru dpt tido..

Normal sis... Sy awl preggy dlu sebelum alami alahan.. Sebulan sy kembung.. Mmg nk tido susah.. Nk membuang apatah lg... Rsa nk membuang tu ada tpi mcm kita punya najis tu xde... Klu ada yg sama mcm sy dia paham laaa...

Saya nie first pregnancy, xtaw sgt juga... Skrg 5weeks... Before nie mmg sedi jenis badan berangin, skrg lg berangin.. sampai muntah-muntah balik makanan...

normal tu sis.. sy selalu letak minyak panas sebab perut selalu terasa kembung..usia kandungan 7week jugak tapi syg xde rezeki.. sekarang 9hari dalam pantang ..

Saya 11w bloated sangat sangat perut. Makan ke tak makan ke still bloated. Nak hilang rase banyak angin tu saya minum air suam jek. 😊

Sama simptom yg sy penah hadapi time 7weeks Dulu..perut berangin, kembung and rse loya tekak.. now dah 13weeks pun ada sikit2 simptom tu

3y ago

sy alami skrg sis.. 7 weeks 5hri.. rasa nk kntut sja.. kembung.. loya muntah.. asal bgun pagi.. trus muntah jus dlm prut awl2 pgi

Saya pon sama sis. Harini genap 7 weeks. Tapi perut bloated tu start awal lagi, dalam 4 weeks. Mmg seksa. Sangat tak selesa 😭

Same goes to me... Kembung sesgt...itulah perjalanan ibu mengandung... Semoga Allah permudahkan buat awk ya... 🤲💕

Normal sis. Since early pregnancy certain mommy memang ada kembung perut + kerap buang angin 😁

5y ago

👍🙂

Saya 7minggu 1 hari hari ni dan saya perasan saya kerap buang angin seminggu ni 😅

5y ago

sis sepatut period 05/08 kan..