Kencing kotor

Ada tak yg mcm sy nk buang air sakit dan mcm tak habis? sy skrg 6 minggu...dh minum soda tp elok sekejap je...ada cara tak supaya cepat elok?

19 Balas

rajinkan minum air barli. saya masa mula2 pregnant kena kencing kotor..smpai tahap warded sbb xleh kencing lgsg..mkn antibiotik baik kejap..pastu abis antibiotik, jadi balik.. kencing berdarah pulak. padahal mmg dah byk minum air. pg check lg sekali, doktor check urine utk tahu kuman apa..tukar makan antibiotik jenis lain. lepas tu sy dah ok. tp tiap2 ari mmg sy minum air banyak dan minum air rebusan barli walaupon kencing sy dah normal. takut jadi balik tu yg tak sanggup..

Minum air barli sis. Lagi bgus masak sendiri. Kalau rajin masak lobak putih. Air masak jangan lupa minum Tips masak lobak putih sis kena rebus dahulu, untuk buang bau yg tk sedsp. Lpastu bru boleh masak mcm biasa. InshaAllah okey..

waktu sy kena kencing kotor, sy gi bawa klinik.. and alhamdulillah baik lepas tu.. doc ada bagi ubat untuk kencing kotor yg sesuai untuk ibu pregnant.. and doc suggest minum air barli tanpa gula and banyakkan minum air masak..

bawak pergi klinik sis,saya pernh mengalami tu dulu msa prgnt ank 1,doktr ckp kencing kotr,nnti dia bg ubt lah tu sis,jnji sis ckp apa yg sis rasa masa membuang air..

Sy tu hari mcm ni jugak kencing kotor,tiap kali kencing rasa mcm x habis dn sakit,, p klinik dok ada bgi ubat.. alhamdulillah baik terus..

Sye pn mse awal2 dlu sbb xtahu pregnant.. kene kencing kotor jgk.. sye amalkn minum air masak bnyk2.. xmkn bnde manis2...

kalu dh lama sgt sakit kena jumpa doktor...dpt antibiotics terus elok...n bykkn minum air putih...☺️

jumpa doktor nanti doktor akan bg ubat utk kencing kotor + amalkan air barli.. sy dulu mcmtu jugak.

Cuba amalkan minum air barli.. InshaAllah berkesan n paling penting kena bnyk minum air kosong

4y ago

Minum air masak banyak sis.. Elakkan minum manis2

minum barli kosong. baik jumpa dr ambil ubat . takut infection nanti. lagi bahaya