Pantang dengan mertua

Ada tak yg macam saya berpantang dengan mertua? Syaa harini hari ke28 berpantang. Mertua mengadu dekat akak ipar katanya saya kedekut tak bagi jaga anak dia. Saya bukan kedekut. Saya mmg jaga anak saya. Yela anak first , first mom. Mesti laa saya nk buat semua benda. Mertua saya tu terlalu ikut zaman dulu. Baby saya sedu dia pergi suap air masak kt anak saya. Anak saya perempuan. So dekat puting dia tu ada yg putih susu tu. Saya tau benda tu akan hilang sendiri tak perlu dipicit. Tapi mertua saya ni gatal tangan pergi picit keluarkan susu tu. Mengamuk laa saya. Sebab tu saya tak kedekut nk bagi dia jaga anak saya. Kalau setakat nak main2 nak mandikan dia saya izinkan je. Tapi jangan laa pandai2 suap air masak la, pergi picit puting dia laa. Buat mcm anak sendiri pulak.. menangis saya dibuatnya tengok dia pandai2 buat mcm tu..

2 Balas

i feel u. awk blh slowtalk dgn suami nanti tntg apa yg dh jadi. supaya suami blh terangkan pd ibu dia. nasib baik mertua jenis terima teguran. after that segala apa yg dia nk buat or suap pd ank sy, dia mesti bgtau sy dulu.

11mo ago

Suami saya anak bongsu sis. Kalau saya bagitau dia pun, masuk kiri keluar kanan. Sebab dia nk kena jaga hati mak dia, hati bini dia. Tapi saya tetap bagitau jugak. Supaya dia faham laa kenapa syaa tegur mertua saya itu ini , then tak bagi buat itu ini. Suami tak marah pun , dia pun faham perangai mak dia mcm tuu. Tapi tu laa saya tak selesa bila mertua saya ni buat anak saya ikut suka hati dia je 😕

OMG!! SY PUN MENGALAMI PERASAAN YG SAMAAAA. DIA BOLEH CKP MCM NI DEKAT SAYA SURUH TIDUR DGN SUAMI, BABY TIDUR DGN DIA. EHHHHHHHH. I EMOSI LA SBB I FIRST TIME MOM KOT.

11mo ago

Kan sis. Geram laa dengan org macam ni. Tak respect org lain .