Baby 15 hari - Kuning tinggi (219)

Hi, ada tak yg bpengalaman baby 15hari kuning still 200 lebih? bacaan dia dari awal (380 > 277 > 280 > 275 > 248 > 219 ).. dah bagi susu badan + formula dutch lady tiap 1 @ 2 jam..dia nak mnyusu, tapi kurg berak.. apa tips ye nak bg baby senang membuang?sebab doc kata nak kuning cepat turun kena bg anak selalu berak kencing..

4 Balas

klai nk ikut bacaan tu dh lawa tuu sis turunnya .. cuma lmbt .. klau bg sy teruskan je rutin yg sis slalu buat utk bby, sbb kuning elok turun walaupun msih 200 .. btw sis darah o ke? sy pun dulu anak discharge kuning hari ke 38 .. sbb sy darah o, tp sy xrisau pun, sbb stiap kli checkup mmg turun walaupun sikit .. cuma lmbt, jdi sy keep buat rutin yg sama je utk bby, cuma baby xboleh byk tidur taw sis, tu pun punca kuning lmbt turun

6mo ago

yups sebulan lebih .. sy haritu lgi frust, turun nya xsmpai 10 pun ada .. tp keep positive, jnji ada penurunan 🤕