37 weeks

Ada tak yg 37 week MKN asa nk muntah balik??knpa ye?

72 Balas

mmg mcm tue agaknya, dktr kata makan kuantiti ckit2 tapi kerap , dlm 2,3jam skali gtu, untuk elak rasa nk muntah balik dan rasa pedih ulu hati,, tapi semalam berat sy naik 2kg slma 7hari ni🤣🤣🤣, dktr bgi nshat kurangkn mkn plak dh,, berbaki 17hari lagi nk berpantang, rasa nk menikmati semua mknn yg manis,lemak, sedap2 ni😆😆😆, lgipun berat sy bru naik 4kilo dari 5w shgga skrg, sbb alahan nasi shgga 2nd trmster haritu

Saya ada baca artikel, waktu ni memang kita akan kerap rasa loya balik sbb nak kosongkan usus. Memudahkan baby bersalin. Saya pun rasa benda sama loya & nk muntah

2y ago

sama saya pun mcam tuh skrang 37 week 4 day kerap muntah tpi tak pening kpala hya sja ad lah rasa badan tuh sejuk tiba2

alhamdulillah spnjg 37 weeks ni, selera makan mcm roller coaster la jugak, cuma sakit kepala, dan emosi smpai kkdg benda remeh temeh pun teriak 😂😂😂

2y ago

sma sis klpa skt trus naik drh o... x thu mcm mhu ksi trun blk jd normal

sama lah,saya pun masuk 37week ni rasa loya2 je...jumpa doktor kata stand by kalau ada contraction yg kerap, keluar darah+lendir or air ketuban pecah terus g hospital...tapi Sy xde pengalaman pecah air ketuban sndr,yg ank sblm2 ni semua doktor pecah kan dlm LR

Ramai rupanya yg mual2 jgk. tekak rasa payau je tak selesa. Jd mkn balik lah benda masam2 mcm 1st trimester dlu 😂

sy pn mncri jwpn utk solan ni. sy pn raaa mual2 spnjang 37 week ni. muntah sekali je yg lain byk rasa mual²

3y ago

sama sis. saya pon mcmtu. ya allah. pepagi tuu rasa mcm tknk bngun rasa. mesti nk muntah

uish , ramai jugak yang mual2 takde selera makan ye. alhamdulillah saya okay je. siap bertambah nasi sampai kena marah dengan nurse sebab berat badan naik 😅

2y ago

Sama lah dengan saye . Bertambah selera berat pun bukan main naik . Pergi je kk kene bising🤣

saya 37w4d..pagi td makan..muntah balit semua..tghari try makan ayam sup rasa loya tekak..den pening, try tido..wakeup den try minum petang ok sikit..mlm taklalu sgt dh nak makan

2y ago

btul sya pun mkin xada slra mkn...

Kalau rasa mual smpai muntah , mata kabur , membuang sja , pergilah check ke hosp ye guys sbb antra tanda jugak tu

2y ago

sy pun sma.. 37w jd cmtu 🙋‍♀️😭

sama la..saya pon dr 36w rse mual2 tu timbul balik..ade masa loya sgt2.. pastu nfs plk rse mcm x cukup je..kena tarik dalam2.. seram jgk..sebab nk meneran nnti kena guna byk tenaga..