Susu tambahan

Ada tak yang tahu susu yg boleh consume sebelum pregnant.. Macam utk kuatkan rahim ke.. Sy bru lps miscarriage. Masa pregnant ritu sy minum enfamama utk ibu pregnant.. Skng ni belum pregnant lagi macam nak minum susu lain dulu.. 🙂

4 Balas

Saya ambil fresh milk je. Mana2 susu pun okay rasanya. Yang penting jaga kesihatan, makan sihat2, riadah sikit2, jangan stress sangat dan jangan lupa folic acid. InsyaAllah kalau ada rezeki boleh lekat lagi 💪🏼

2y ago

ok insyaAllah.. Aminnn.. 😊

waktu macm tu sy lebih kepada menjaga tubuh sy bg sihat.sy makan pil calcium,vit c,minyak ikan,b komplek dan folid asid.susu memang amik susu kotak sbb tu susu terbaik tk over manis dan kurang lemak

Saya minum susu biasa je yg sesuai dgn saya yg alah dgn lactose dan gula tambahan. Jadi saya pilih susu kambing pure. Ambil folic asid, madu & minyak zaitun.

saya dlm ttc dulu tiap pagi dan malam sblom makan benda berat sayang minum susu HL shj. malam sebelum tidur saya makan pill habbatus sauda. itu shj saya amalkan

2y ago

sekarang pn sy minum susu HL sebab susu tu sedap and folic asid pon sy continue je makan..