Muntah ketika gosok gigi

Ada tak yang sama macam saya? Alahan nya tiap kali nak gosok gigi akan muntah. Penat sangat. Sakit juga. Sekarang 11 weeks. Start 9 weeks jadi macam tu. Apa solution ye? Takkan tak gosok gigi. Tak selesa kalau tak gosok.

22 Balas

jgn gosok gigi if lepas makan, tunggu mknn da hadam dulu. masa gosok tu, pejam mata atau tahan nafas skejap. mcm sy masa tengh gosok tu sy suka alihkan fikiran dan pandangan ke lain. pemilihan ubat gigi pun penting. kalau rasa ubat gigi yg berbuih tu buat muntah, beli yg budak2 punya. sy rasa prsekitaran pun penting jugak kot. xboleh gosok kt tmpt trtutup mcm bilik air. kne g tmpt trbuka mcm kt tingkap ke smbil tengok pemandangan , bau udara segar untuk alih perhatian 😂 sabar ye sis. sy dah dan tengah lalui. tp tak truk mcm dulu.

2y ago

sama plk kite klu nak berus gigi tu pejam mata atau tumpu tmpt yg sng kita tgk wlupun dh buat cmtu tapi still loya sbb berus smpi dlm kan