Susah nak buang air kecil

Ada tak yang pernah ada masalah buang air kecil? Kalau saya mencangkung air kencin* tu tanak keluar tapi pundi kencin* dah penuh sangat dah. Bila saya berdiri tetiba laju air kencin* turun. Kenapa ya? Sebab saya obese ka.. kot la pundi kencin* tersepit bila mencangkung. Tinggi saya 161cm berat 90kg. Baby dah 14w1d. Saya belom lagi buka buku pink sebab stay sementara dengan parent di Kedah sekarang. Lagi 3 hari baru balik ke rumah saya di Selangor dan akan buka buku di KK Kota Damansara.

3 Balas

nt dah bukak buku tu bgtaw nurse trus mslh ni jd dorg bole pantau siap², buat masa skrg kalo nak buang air kecil cuba awk guna tandas ddk. sb awk kata kalo cangkung keluar sikit je kn.

9mo ago

In syaa Allah sis, nanti balik Selangor tandas rumah duduk. Rumah parents tandas mencangkung. Saya perasan kalau tandas duduk air kencing tu bole keluar tapi kena teran sikit. Kalau tak teran keluar titik2 ja.. nanti saya inform nurse. Terima kasih ya..

14w tuuu sepatutnya dh bukak buku pink tmbh² obes lagi nurse nak pantau segala gula..hb..bp..g lah bukak kt kedah tu..balik sambung check up sini..bising nurse nanti bukak lewat sgt..

9mo ago

Itu la sis. Saya tak tahu pula bole buka dulu di kedah. Ingat kena buka ikut tempat tinggal kita. Semalam kakak ipar baru bagitau bole buka di kedah dulu tapi dah nak balik Selangor dah so buka terus jela di Selangor. Terima kasih ya..

patutnya buka je buku pink dulu. nanti nk balik bagitau je nurse nak sambung check up dekat selangor.

9mo ago

Baik sis. Saya tak tahu pula bole buat macam tu. Ingat kena buka dekat tempat tinggal sendiri. In Syaa Allah this week balik Selangor saya terus pegi buka buku pink. Terpaksa la tadah telinga kalau kena marah 😅