BERPANTANG/BUASIR

Ada tak yang hadapi seksa buasir . Haritu beranak normal . Berapa hari tak membuang , tapi ! Dah membuang terus buasir keluar sekali . Time dalam ward haritu nurse dah bagi masuk . Sekarang dudok tak selesa sebab buasir . Ada tak yang hadapi masalah saya . Rasa nak nanggis tahan sakit nya tu . Saya punya buasir keluar besar sangat . Bagi tips untuk kecutkan ?

1 Balas

Mungkin sebab najis keras. Lepas bersalin memang senang kena buasir. Kena rajin makan buah dan sayur supaya tak kena sembelit. Tapi minum jangan kerap sangat. Yang penting minum air kosong banyak. Bila kena sembelit lagi sakit nak membuang. Cuba refer nurse/doc macam mana nak kecutkan buasir sebab saya tak pernah kena teruk.