Assalamualaikum team december. Korang plan nak buat persediaan sambut kelahiran bulan berapa?

Ada tak yang dah beli keperluan untuk sambut baby?

22 Balas

Edd awal dec, saya dah beli baju yg murah2 kat shopp** n tktok, barut , set mitten , bedung , mostly beli yg baby even x tau gender , beli masa sales Kebetulan bath tub d mydin rm 10, trus amik , nanti nettub beli je len kali, saja beli awal msa sales sbb duit pun kena saving gak xda la beli sekali gus Sales pun bnyk 8.8,9.9 , deepavali , merdeka sales , malaysia day pun mesti ada sales, boleh beli sikit sikit lagi, utk fokus barang2 ibu n brg2 besar cam stroller or car seat ke 🤭 Nk dkt hujung2 boleh fokus on ibu punya keinginan luar biasa pulak if ad extra bajet, btw jadi semangat sbb first mom🤲🏻

edd saya 2/12.. mostly barang dh lengkap alhamdulillah.. baju bby nb sy bli 7psg lengn pjg n pendek.. pstu beli baju 3-6 jugak.. wet tissue, cot sheet cover, blanket, mittens n booties, topi bby, botol susu, milk collector..saya igt nti dh masuk oct nov nak focus ke brg2 berpntang pulak..oh jgn lupa ubat2 bby jugk.. beli sikit2 sis.. sy lps dpt tw gndre 18weeks terus beli.. brg bby mahal sis.. tp klau dah mula beli sikit2 tk terasa sgt.. abaikan apa org ckp.. sy pun org ckp ank first excited la beli mcm2.. tp sy biar je wt pekak apa org nk komen ngtif.. 🥰 hsbnd pun smngt nk bli brg bby.. alhamdulillah

wahh bila bca team dec ramai dh prepare bli brg siap2 ya . sy mmg satu brg xbeli lg. anak first stlh ttc 9y.sgt2 excited nk beli brg baby lama sgt pendam impian tu.moga Allah permudahkan semuanya🤲excited nk scan gender & buat details scan. plan bulan akhir bulan 9 baru nak beli slow2.

10mo ago

sis kita sMaaa. ttc 9yrs & team dec also

hi. team december juga. plan for preparation baby might be on bulan 9/10 macamtu hihi. after dah tahu gender baru prepare macam macam. so far dah 19weeks but nak tunggu 20weeks above baru scan gender and buat preparation 🥰

My 4th baby due awal december. I dah siap beli semua dah keperluan baby and mommies. Tapi i tak check gender because i nak this baby special. Surprise keluar boy or girl. So baju2 baby semua i beli neutral color (brown/ nude/ white/ grey)

hi.team december jgk.Due 30/12 blom beli barang apa lagi. sebab barang yg anak sulung masih simpan ada lagi laa.tunggu perut 7/8 bulan nnti.baru beli barang tambah sikit² yang mna takda tu jaa☺️.

Team Dec disini! sy plan persiapan masuk 3rd trimester nnty. Sy x pasti nk cari kat mana btw x lah sekalut mcm 1st baby sbb ni my 2nd. Brg2 lama anak 1st ada lg yg masih elok dan tersimpan rapi

sy pun edd 4/12.. dah start beli brg sikit2.. beli yg mur2 je.. sbb baby nnti cepat besar kan.. janji nampak cantik dan kualiti.. boleh cari yg tgh sales atau kt tempat2 mmg murah.. 😁😁

Saya due 9/12 bru beli 3 pasang baju 😂 next mon gaji bru smbung , rsa mcm baru lagi so delay dulu la Nak kena settle rumah sewa pulak mcm2 dugaan semoga saya dgn husb kuat

Wasalam , team december hadir .. saya dah start beli brg sis skrg ni bile dah tahu gender terus beli . Senang prepare awal tak kalut nanti , kan sarat malas keluar pula 😅